Setiap kali ada majlis kenduri kahwin, abah selalu diminta bernyanyi. Abah membalut mikrofon dengan sapu tangan. Abah memakai cermin mata hitam. Dan abah akan menyanyikan lagu 'SRI MERSING". Akhirnya, abah masyhor dengan gelaran 'Am Sri Mersing'.

Ahad, 5 Mac 2017

Perginya Seorang Lagi Lagenda Kampung Kepayang


Semalam, Yop dikejutkan dengan berita kematian Inderasuraya Buman, anak jati Kampung Kepayang sekitar waktu Maghrib. Sebab kematian tidak pula Yop ketahui.

Lebih mesra dipanggil Indra, dia sebaya dengan Napi dan cucu kepada Nik Tekah. Yop tidaklah rapat sangat dengan dia. Jadi, Yop tak retilah nak cerita perihal latarbelakangnya.

Rumah dia terletak di belah olak kampung. Belah olak ni memang dikenali dengan kalangan orang kuat kampung. Ketua kampung dan imam masjid kebanyakannya tinggal
di sini.

Tapi Indera ini memang istimewa sikit. Namanya dikenali dek keistimewaan dia itu. Yop mula berhubungan dengan dia sejak ada facebook ni sahaja.

Awal pagi semalam ada kematian juga yakni Haji Hambali bin Mahmud,  adik kepada mantan ketua kampung, Mambi seawal 1.20 pagi.

Pendekata semalam,  kampung ini kehilangan 2 orang lagenda sekaligus!

Innalillah...

Muga Allah sediakan mereka Syurga Firdaus...

Tiada ulasan: